Meniu
Coșul dvs.

Cuart Faden

Cuartul Faden este o varietate de Cuart, un dioxid de siliciu, cu o duritate de 7 pe scara Mohs. Cristalizeaza in sistem hexagonal (trigonal). Cuartul Faden se diferentiaza de celelalte cristale de Cuart prin faptul ca este traversat prin centru de o linie vizibila. In germana, faden inseamna fir, iar aceasta denumire a fost aleasa datorita liniei albe din centru, care seamana cu un fir de lana. De obicei, aceasta linie este dreapta, si poate avea o grosime de la 1 mm pana la aproximativ 2.5 centimetri. Datorita cutremurelor sau a altor miscari ale straturilor din jurul rocii gazda, aceasta se deschide incet si in mod constant. Cristalele de Cuart din interiorul rocii gazda se rup atunci cand fisura se deschide. Intr-o solutie bogata in silice, aceste fracturi se vindeca rapid. Pe masura ce fisura continua sa se deschida in repetate randuri, cristalele continua sa se rupa si sa se vindece. De obicei, cristalele Cuartului Faden sunt tabulare, astfel ca linia este paralela cu laturile tabulare. Cele mai multe dintre exemplarele de Cuart Faden Tranparent de pe piata provin din Pakistan. Cu toate acestea, cateva specimene de Cuart Faden Fumuriu au fost gasite in anii ’90 in Brazilia. Rareori, firul Cuartului Faden poate fi acoperit de Clorit. Cuart Faden se mai gaseste si pe Valea Illiez din Elvetia.
DIMENSIUNI: - lungime: 5 cm  - inaltime: 4 cm- greutate: 50 grame DESCRIERE: Cuartul faden s-a fracturat in timpul procesului de crestere dupa care s-a vindecat singur, formand insa o linie vizibila. Nu intamplator acest cristal unifica sinele si incurajeaza partile fragmentate..
80,00 Lei
Fără TVA:80,00 Lei
DIMENSIUNI: - lungime: 4 cm. - inaltime: 3 cm- greutate: 39 grame Conditii comanda: Comenzile sunt expediate prin curier rapid cu plata ramburs sau cu cardul online. Taxa transport 25 lei. Coletul se va expedia la destinatar în maxim 2 zile lucrătoare de la data confirmarii noast..
100,00 Lei
Fără TVA:100,00 Lei
DIMENSIUNI: - lungime: 5,5 cm. - inaltime: 3,5 cm- greutate: 58 grame Conditii comanda: Comenzile sunt expediate prin curier rapid cu plata ramburs sau cu cardul online. Taxa transport 25 lei. Coletul se va expedia la destinatar în maxim 2 zile lucrătoare de la data confirmarii n..
145,00 Lei
Fără TVA:145,00 Lei
DIMENSIUNI: - lungime: 11 cm. - diametru: 3 cm- greutate: 68 grame Conditii comanda: Comenzile sunt expediate prin curier rapid cu plata ramburs sau cu cardul online. Taxa transport 25 lei. Coletul se va expedia la destinatar în maxim 2 zile lucrătoare de la data confirmarii noas..
170,00 Lei
Fără TVA:170,00 Lei
Afişare 1 - 4 din 4 (1 pagini)