Menu
Your Cart

Pandant turcoaz ( turcoaza )

Pandant turcoaz ( turcoaza )
Pandant turcoaz ( turcoaza )
Pandant turcoaz ( turcoaza )
Pandant turcoaz ( turcoaza )
Unlimited Blocks, Tabs or Accordions with any HTML content can be assigned to any individual product or to certain groups of products, like entire categories, brands, products with specific options, attributes, price range, etc. You can indicate any criteria via the advanced product assignment mechanism and only those products matching your criteria will display the modules.Also, any module can be selectively activated per device (desktop/tablet/phone), customer login status and other criteria. Imagine the possibilities.
Pandant turcoaz ( turcoaza )
  • Stock: In Stock
  • SKU: csp56703
300,00 Lei
Ex Tax: 300,00 Lei
DIMENSIUNI:
 - lungime: max. 1 cm.
 - inaltime: maxim 1,2 cm.
 

PRETUL ESTE PER BUCATA

 

DESCRIERE TURCOAZA:


CUVINTE-CHEIE Plenitudine, comunicare si expansiune spirituala

ELEMENT Furtuna

CHAKRA Gat (5)

Piatra protectoare, a fost utilizata pentru amulete din cele mai vechi timpuri.

Cunoscuta pentru schimbarea culorii in caz de infidelitate.

Turcoaza este un fosfat mineral de aluminiumi cupru cu o duritate de 5 pana la 6. Culoarea sa, de un albastru frapant, se datoreaza cuprului, in

timp ce nuantele verzui sunt date de prezenta fierului. Cristalizeaza in sistem triclinic si este de obicei alcatuita din cristale microscopice, ceea ce determina aspectul opac. Numele deriva din frantuzescul pierre turquoise, care inseamna ,, piatra turceasca". Explicatia este aceea ca rutele comerciale prin care Turcoazele ajungeau in Europa din minele din Asia Centrala treceau prin Turcia, iar negustorii venetieni cumparau adesea aceste pietre din bazarurile turcesti.

Este posibil ca Turcoazele sa fie cele mai vechi pietre folosite ca podoabe. Margele datand din jurul anului 5000 1. Hr. au fost gasite in Irak. Egiptenii extrageau Turcoaze din minele din Sinai inca din anul 3200 1. Hr. De-a lungul istoriei, Turcoazele au fost prelucrate ca bijuterii si ornamente pentru tot felul de obiecte, de la arme la amulete. Turcoaza este piatra nationala a Iranului, iar in Tibet a fost vreme de secole cea mai apreciata gema. In urma cu circa 1000 de ani, populatiile amerindiene au inceput sa exploateze si sa prelucreze Turcoaze, astfel incat s-au gasit pietre in situri funerare din Argentina pana in New Mexico. In prezent,Turcoazele de cea mai buna calitate provin din Iran, Afghanistan, Australia, Tibet si sud-vestul Statelor Unite.

In credinta populara hindusa, dar si in cea persana, cei care vedeau in acelasi timp o Turcoaza si Luna noua aveau parte de noroc si/sau bogatie si erau aparati de rele. Populatiile Navajo foloseau Turcoaze pentru a aduce ploaia atat de necesara; ei aruncau o Turcoaza intr-un rau, apoi se rugau la zeul ploii. Triburile apase credeau ca Turcoazele pot spori precizia armelor, pe cand la populatia Zuni exista credinta ca ele ii pot apara de demoni. In Asia Centrala se credea ca Turcoazele ii  pot feri pe calareti de cazaturi de pe cal, ceea ce a dus la utilizarea lor pentru impodobirea harnasamentelor. In cultura tarilor unde se gasesc depozite de Turcoaze, credinta in proprietatile lor benefice se pastreaza si in zilele noastre.




Turcoaza nu este numai o piatra a integritatii si a adevarului, ci si un ajutor in comunicarea si manifestarea unor astfel de calitati. Ea stimuleaza si armonizeaza chakra gatului, ajutandu-ne sa exprimam cu usurinta si sa transmitem intelepciunea noastra cea mai profunda. Purtand asupra lor aceasta piatra, cei timizi capata curajul de a-si impartasi cunostintele; ea ne poate ajuta sa intelegem ca, atunci cand vorbim ca flinte depline, fiecare dintre noi are de adus o contributie importanta in cadrul comunitatii.

Fiind pietre ale plenitudinii flintei, Turcoazele sunt benefice si pentru sanatatea generala si integritatea starii de spirit si a afectului. Acestea echilibreaza si induc un sentiment de seninatate si pace. Tinute in mana sau purtate asupra noastra, Turcoazele ne pot ajuta sa ne restabilim vitalitatea secatuita si ne ridica moralul prabusit. Aceste pietre au capacitatea de a tamadui corpul emotional, de a reduce stresul si a aduce punctul focal al constiintei in centrul sau cuvenit, adica in inima.

Turcoazele ne invata intelepciunea compasiunii si a iertarii si ne ofera posibilitatea de a descoperi ca egoismul luminat este identic cu bunatatea si generozitatea. Ceea ce ne dorim pentru noi insine, in adancul flintei, este sa avem parte de fericire si de dragoste si sa ne eliberam de limitare si de teama. Sporind inteligenta emotionala, Turcoazele demonstreaza ca, atunci cand ne detasam de obsesia ,,dreptatii" si fi privim pe ceilalti prin lentila compasiunii si a iertarii, primim imediat aceste daruri pe calea inimii. Astfel, gestul cel mai generos fata de altii ne aduce concomitent ceea ce ne dorim mai mult pentru noi insine. Mai mult decat atat, astfel de actiuni sunt molipsitoare si sporesc

din propria substanti lar darul comunicarii pe care il aduc Turcoazele ne ajuta sa transmitem eficient si celorlalti intelegerea acestui adevar.

Turcoazele conlucreaza armonios cu Gema de siliciu,Shattuckitul, Crisocolul, Ajoitul, Malachitul, Azuritul si cu majoritatea celorlalte minerale pe baza de cupru.

Sunt compatibil și cu Calcitul de toate tipurile, cu Smithsonitul si Hemimorfitul. Larimarul este o pereche aproape perfecta a Turcoazei in ceea ce priveste si vindecarea corpului emotional.

Turcoazele combina energiile Apei, Vantului, Focului si Pamantului, continand astfelputerea si unitatea proprii elementului Furtuna. Ele sporesc capacitatea de a percepe aspecte disparate ale sinelui si de a le integra intrun tot coerent. Pe masura ce inaintam pe calea spirituala, suntem uneori ispititi sa incercam sa ,, ne lepadam” de acele trasaturi ale sinelui care nu par a fi in intregime luminate. Turcoazele ne amintesc ca toate laturile sinelui reflecta aspecte ale Sursei Divine.

Numai imbratisandu-le si integrandu-le putem deveni cu adevarat intregi. Nu putem avea un curcubeu format doar din culoarea violet! Trebuie sa acceptam intregul spectru de frecvente si sa invatam de aici pentru a ne putea mari capacitatea de a purta intregul spectru de Lumina in flinta noastra.

SPIRITUAL Turcoazele reprezinta intelepciunea care rezulta din toate experientele vietii. Este un aliat batran ca un bunic, care ne invata ca toate intamplarile sunt semnificative si ca greselile sunt pur si simplu noi experiente. Turcoazele ne

Amintesc ca flinta devine intreaga doar atunci cand suntem dispusi sa acceptam suma a ceea ce suntem si a tot ce am invatat in calatoria noastra pamanteasca.

EMOTIONAL Ele sunt pietre ale iertarii si acceptarii de sine si ale eliberarii de regrete inutile. Ne indeamna sa ne pretuim propria flinta ca pe o creatie si un instrument al Divinului.

FIZIC Turcoazele ajuta la oxigenarea sangelui si sporesc forta vitala a corpului fizic.

AFIRMATIE Din adancul inimii si al flintei mele depline, imi rostesc adevarul personal cu limpezime, siguranta si iubire.




CONDITII COMANDA:

Comenzile sunt expediate prin curier rapid cu plata ramburs sau cu cardul online. Taxa transport 25 lei. Coletul se va expedia la destinatar în maxim 2 zile lucrătoare de la data confirmarii noastre telefonice.  Pentru comenzile mai mici decat suma minima,  taxele de transport vor fi suportate de catre destinatar la livrare.

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad Good

Unlimited Blocks, Tabs or Accordions with any HTML content can be assigned to any individual product or to certain groups of products, like entire categories, brands, products with specific options, attributes, price range, etc. You can indicate any criteria via the advanced product assignment mechanism and only those products matching your criteria will display the modules.

Also, any module can be selectively activated per device (desktop/tablet/phone), customer login status and other criteria. Imagine the possibilities.