Menu
Your Cart

Pandant jadeit 4 cm.

Pandant jadeit 4 cm.
Unlimited Blocks, Tabs or Accordions with any HTML content can be assigned to any individual product or to certain groups of products, like entire categories, brands, products with specific options, attributes, price range, etc. You can indicate any criteria via the advanced product assignment mechanism and only those products matching your criteria will display the modules.Also, any module can be selectively activated per device (desktop/tablet/phone), customer login status and other criteria. Imagine the possibilities.
Pandant jadeit 4 cm.
  • Stock: In Stock
  • SKU: csp57400
35,00 Lei
Ex Tax: 35,00 Lei
DIMENSIUNI:

 - lungime: 2 cm.
 - inaltime: 1,5 cm
 


DESCRIERE:



Jadul este un nume comun pentru două minerale cu totul diferite: Nefritul, un silicat de magneziu  şi calciu, şi Jadeitul, un silicat de aluminiu şi sodiu. Nefritul are duritatea 6, iar Jadeitul are o duritate cuprinsă între 6,5 şi 7. Ambele cristalizează în sistem monoclinic şi sunt extrem de dure, o trăsătură datorată structurii lor cristaline fin întreţesute şi puternic legate. Numele de Jad derivă, mai degrabă accidental, din termenul spaniol piedra de yjada (sau lapis ne„phrictus în latină), ceea ce înseamnă „piatra şalelor“. Fiind tipărit greşit într-o traducere franceză, termenul a devenit pierre de jade. 

Primele pietre de Iad au sosit în Europa din America Centrală, aduse la intoarcerea pe continent de conchistadori. În secolul al XVII-lea, când rezervele de Jad aduse din America se diminuaseră, numele de Nefrit, provenit din latină, a fost atribuit materialului din care erau sculptate unele figurine chinezeşti; acesta avea un aspect asemănător, dar mai târziu s-a descoperit că era vorba despre un material diferit de jadul adus anterior din America. Însa pietrele provenite din Myanmar, care au intrat pe piaţă la mijlocul secolului al xix-lea, s-au dovedit a fl la fel ca jadul originar din America, aşa că ambele au fost denumite Jadeit. Astăzi, ambele tipuri de piatră sunt comercializate sub numele de jad. 

Nefritul se prezintă în general în trei variante cromatice: alb, verde intens şi cafeniu-deschis. Jadeitul poate fi de un verde-crud, albastru-verzui, verde-smarald, liliachiu, negru-verzui, verde-smarald intens sau negru. 

Nefritul se găseşte astăzi în British Columbia, California, Wyoming, Alaska, Noua Zeelandă, China, Rusia, Taiwan, Polonia şi India. Principala sursă de Jadeit este Myanmar, dar acesta poate fi găsit şi în Guatemala, Rusia, California şi Japonia. 

Duritatea jadului a făcut din acesta materialul preferat pentru confecţionarea uneltelor, iar oamenii din epoca primitivă făceau din el topoare, bâte, cutite şi diverse alte arme. În culturile mai târzii, a fost apreciat pentru frumuseţea sa şi folosit în confecţionarea unei varietăţi imense de podoabe, vase pentru libaţiune sau pentru ars tămâie, nasturi, mărgele şi chiar a unor obiecte mai neobişnuite, cum ar fi instrumentele muzicale şi pandantivele inscripţionate cu poezii. 

În China, jadul a fost piatra cea mai preţuită de-a lungul istoriei. Timp de multe secole s-a crezut că el întăreşte organismul în timpul vieţii şi îl protejează dupa moarte.

Credinţe similare au existat şi în Mexicul şi America Centrală precolumbiană. Populatia maori din Noua Zeelandă preţuia de asemenea jadul ca pe o puternică piatra sfanta. 

Diferitele variertati de jad şi Jadeit sunt încă apreciate pentru proprietăţile lor de vindecare şi de protecţie, dar tot timpul se descoperă şi noi aspecte ale energiilor lor spirituale. Discutând despre proprietăţile metafizice, ne vom referi  la ambele forme, Nefrit  si Jadeit) sub denumirea de Jad.




JAD VERDE 




Jadul verde este o piatră cu inimă tămăduitoare şi o piatră de tămăduire a inimii. Culoarea sa este verdele pur al chakrei inimii, iar energiile sale sunt atât de puternice şi echilibrate, încât veţi simţi un flux de echilibru şi stare de bine aproape imediat ce îl atingeti. Este bine să purtaţi aceste pietre în timpul somnului , atât pentru Vibraţiile lor armonioase şi hrănitoare , cât şi pentru efectul benefic pe care îl au asupra calităţii viselor. Jadul verde este de culoarea ierbii şi a frunzelor şi stimulează creşterea sănătoasă şi constantă a energiilor chi, energiile forţei vitale. Se recomandă purtarea jadului verde în timpul drumeţiilor, când grădinăriţi sau vă relaxaţi în aer liber, pentru că atrage forţa vitală a Pământului şi umple câmpul auric cu această energie. Când nu puteţi sta afară, jadul verde vă poate ajuta să purtaţi cu voi pecetea naturii chiar şi în mediile cele mai artificiale. 

Jadul verde poate armoniza şi echilibra chakra inimii, inducând o stare de bine atât în plan emoţional, cât şi fizic. Poate fi folosit pentru a atrage abundenţă şi prosperitatea şi pentru a răspândi pacea şi bunătatea iubitoare către toţi cei din jurul vostru. 

Jadul verde este renumit ca piatră a abundenţei. El simbolizează revărsarea energiei Divine în lumea materială şi izvorul nesecat de abundenţă care este Universul. Jadul verde este o piatră a elementului Pământ în toate privinţele; el favorizează fluxul de bani, fertilitatea şi belsugul în viaţa noastră. Este simbolul fericirii şi al armoniei în relaţiile de afaceri sau de familie şi este o piatră foarte potrivită spre a Ii folosită la locul de muncă sau acasă pentru a crea energie armonioasă. De-a lungul timpului, Jadul verde a fost întrebuinţat atât pentru confecţionarea de unelte, cât şi ca ornament, sugerând stăpânirea lumii fizice, dar şi bucuria de a fii parte din ea. El ne învaţă să fim stăpânii banului, nu să ne lăsăm stăpâniţi de el. 

Jadul verde ne ajută să aflăm bucuriile lumii materiale. El ne aminteşte să mirosim florile, să ne exprimăm fizic afecţiunea faţă de cei apropiaţi şi să împărţim cu ceilalti belsugul inimii.

Poate fi de folos celor care resping existenţa fizica şi cred că a suferi este o dovadă de sfinţenie. El ne ajută să primim abundenţă Divină pe toate planurile şi să-i facem părtaşi şi pe ceilalţi la această abundenţă, ca o recunoaştere a prosperităţii. 

Jadul verde stimulează circulaţia energiei prin corpul fizic . Este excelent ca tonic general al câmpului energetic; contribuie la dizolvarea blocajelor şi la creşterea capacităţii organismului de a absorbi şi de a utiliza aportul de hrană şi de energie.  Jadul verde ne îndeamnă să ne bucurăm de Viaţă şi să găsim prilejuri de desfătăre deplină pe parcursul scurtei noastre treceri prin lumea materială. El ne ajută să ne conectăm la energia adevăratei bogăţii şi să manifestăm o astfel de frecvenţă în formă concretă. În acelaşi timp ne împiedică să devenim lacomi, avari sau obsedaţi de teama de sărăcie, învăţându-ne să fim stăpâni ai propriilor creaţii. Jadul verde ne învaţă să lăsăm bucuria să ne inunde viaţa. El ne face să înţelegem că sacrificiul este o iluzie şi că în lumea Spiritului nu există pierdere şi nici câştig. Din această perspectivă obiectivă, jadul verde ne ajută să ne vindecăm de obsesia privaţiunilor, de teama de bani, dar şi de teama de sărăcie, de avariţie, lăcomie, invidie şi alte simptome ale credinţei că banul este măsura valorii. 

FIZIC Jadul verde este un întăritor general al sistemelor energetice, dar există diferenţe clare între efectele în plan fizic ale Nefritului, respectiv ale Jadeitului. Primul este un puternic tămăduitor al inimii fizice. El contribuie şi la întărirea şi calmarea sistemului nervos. Jadeitul verde oferă sprij in în detoxifiere şi în regenerarea ţesuturilor după traumatisme sau intervenţii chirurgicale. 

Iubesc viaţa, care curge prin mine tot mai  îmbelşugată.







Conditii comanda: 
Comenzile sunt expediate prin curier rapid cu plata ramburs sau cu cardul online. Taxa transport 25 lei. Coletul se va expedia la destinatar în maxim 2 zile lucrătoare de la data confirmarii noastre telefonice. 

 Curier rapid cu plata ramburs.

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad Good

Unlimited Blocks, Tabs or Accordions with any HTML content can be assigned to any individual product or to certain groups of products, like entire categories, brands, products with specific options, attributes, price range, etc. You can indicate any criteria via the advanced product assignment mechanism and only those products matching your criteria will display the modules.

Also, any module can be selectively activated per device (desktop/tablet/phone), customer login status and other criteria. Imagine the possibilities.